Over de aankomende Collegetour: 

BNN-presentatrice Geraldine Kemper in gesprek met mbo-studenten bij Amsterdamse Collegetour

Op donderdag 1 december trapt de Amsterdamse Collegetour zijn tweede seizoen af met BNN-presentatrice Geraldine Kemper als gast. De Amsterdamse Collegetour brengt studenten van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in Amsterdam in contact met inspirerende gasten. Deze vierde editie wordt gehouden bij het Hout- en Meubileringscollege (HMC).

Zo’n 125 mbo-studenten mogen Kemper het hemd van het lijf vragen, onder leiding van haar BNN-collega Jan Versteegh. Wat waren haar ambities en hoe heeft ze die gerealiseerd? Welke keuzes heeft ze daarin gemaakt? Welke hoogte- en dieptepunten kwam ze tegen in haar carrière? Wat is voor haar belangrijk in het leven en wat wil ze nog bereiken? Maar ook: welke tips heeft ze voor de mbo-studenten die nog volop bezig zijn hun eigen talenten te ontwikkelen? De collegetour levert persoonlijke, inspirerende en vaak een tikkeltje eigenwijze verhalen op.

Kemper won door het tv-programma ‘Sterretje Gezocht’ haar baan als presentatrice bij BNN. Ze presenteerde ‘Try Before You Die’ en zit sinds 2009 in het vaste team van het programma ‘Spuiten en Slikken’. Daarnaast reist ze de wereld rond, zowel voor ‘Spuiten en Slikken op Reis’, als voor ‘3 op Reis’. In 2015 werd Kemper uitgeroepen tot meest begeerde vrijgezel van Nederland, maar ze was in 2015 en 2016 ook genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Eerder dit jaar nam ze het nog op tegen Jan Versteeg in ‘Jan versus Geraldine’. Ze zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende collegetour te worden!

Amsterdamse Collegetour

De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het Hout- en Meubileringscollege.
Dit is de vierde bijeenkomst; ook in 2017 gaat de Amsterdamse Collegetour door. De collegetour wordt van A tot Z door de Amsterdamse studenten zelf georganiseerd.
MBO-Agenda Amsterdam

De Amsterdamse Collegetour wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de arbeidsmarkt en samenleving.

Meer weten? Kijk op www.amsterdamsecollegetour.nl.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Amsterdamse Collegetour kunt u contact opnemen met Jacqueline Verheijen, j.verheijen@amsterdam.nl, 06 30139711.

De Amsterdamse Collegetour vindt plaats op donderdag 1 december van 15.30 tot 17.00 uur bij het Hout- en Meubileringscollege, Arlandaweg 173-175, Amsterdam. Wilt u de bijeenkomst bijwonen, neem dan contact op met Jacqueline Verheijen.

Over de Tweede Collegetour: 

Deze week zat er bij Telegraaf de mbo-bijlage “Talent voor de Stad” in het verspreidingsgebied regio Amsterdam.

Op pagina 5 vind je het stuk over de Amsterdamse Collegetour.

Over de eerste Collegetour:

“Clarence Seedorf, oud-voetballer, gediplomeerd trainer en filosoof bij roeping, hield tweehonderd leerlingen twee uur in de ban met wijsheden en levenslessen.” – Volkskrant

“De oud-Ajacied bleef 2 uur lang om met leerlingen te praten over de maatschappij. Kinderen mochten vragen stellen en Seedorf hoorde verhalen van hen aan.” – Ajax Showtime

Radiofragment van FunX luisteren?

Recensie van Monique, lid programmaraad.

21 januari vond in Amsterdam College Zuid de allereerste editie van de Amsterdamse College Tour plaats. Met als host Jan Versteegh en als gast Clarence Seedorf. De Amsterdamse College Tour was een initiatief van de gemeente Amsterdam, en werd georganiseerd door leerlingen van verschillende Amsterdamse MBO’s in samenwerking met het Flowburo.
Na veel voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. Alles was geregeld locatie, gast, host, filmploegen, pers, etc.
De show werd geopend door Jan Versteegh en Clarence Seedorf volgden op het podium. Welkom woordje en een klein intro waren achter de rug en daarna begonnen we met het echte interview. Veel vragen over de sport carrière van Clarence werden gesteld maar al snel werd duidelijk dat Clarence hier niet op zat te wachten.

Zijn doel van die middag was om in contact te komen met de leerlingen. Hij wilde ze helpen met problemen en twijfels die ze hadden. Hij wilde ze inspireren en voorbereiden op dat wat komen gaat. Na het eerste half uur was de sfeer in de zaal dan ook helemaal omgeslagen en bijna 200 leerlingen hebben twee uur lang aandachtig zitten luisteren naar de verhalen van Clarence. Wat dus begon in een nog al ongemakkelijke situatie liep uit op een ontzettend mooie en leerzame bijeenkomst.
De programmaraad heeft dan ook ontzettend veel zin om de volgende editie van de Amsterdamse College Tour te gaan organiseren!